Kategoriat
Tiedotteet

Ajankohtaista

Jäsenmaksut

Vuoden 2024 jäsenmaksuja varten lähetetään sähköpostilla tammikuun 2024 aikana viestit jäsenille. Mikäli olet yhdistyksen jäsen, mutta et ole saanut maksutietoja, ilmoita voimassa oleva sähköpostiosoitteesi yhdistyksen sihteerille (sihteeri(at)yhteys.org).

Ekumeenisen Yhteys-liike ry:n syyskokous pidettiin 20.11.2023.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, joita ovat yhdistyksen puheenjohtajan ja johtokunnan jäsenten valinta vuodelle 2024, sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Arja Majuri.
Johtokunnan varsinaisiksi jäseniksi valittiin:
Jani Edström, Jorma Hentilä, Tiina-Susanna Hirvonen, Noora Kalpio, Tarja Pyykkö, Aleksi Saveliev (varapuheenjohtaja) ja Liisa Tuovinen.
Varajäseniksi valittiin:
Johanna Pihlajamäki (sihteeri/taloudenhoitaja) ja Pauli Löija.

KESÄKIRJE 2023

4.6.2023

Hyvät ystävät!

Alkaneen kesän kiinnostavimpia uutisia on Pride -tapahtumien laajentuminen yli maan, yhä useammalle pienemmällekin paikkakunnalle. Kaikkiaan niitä on noin 30, osa jo ohi, useimmat vielä edessä. Tapahtuman yhteydessä on usein myös sateenkaarimessu tai vastaava tilaisuus. Lieksassa järjestetään 15.6. kaupungin historian ensimmäinen sateenkaarimessu vastauksena kaupunginvaltuuston kokouksessa käytettyyn räikeän asiattomaan puheenvuoroon, josta on tehty rikosilmoitus.

Yhteys-liikkeen kevätkokous pidetään perjantaina 30.6. klo 16 Kallion kirkon vihreässä salissa (käynti paloaseman puolelta). Välittömästi kokouksen jälkeen jatketaan keskustelutilaisuudella.

Saksan katolinen kirkko uudistusten tiellä. Luupin alla vallankäyttö ja päätöksenteko, eläminen pappina – selibaatti, naisten ja maallikoiden rooli sekä seksuaalietiikka. Nämä teemat ovat esillä Saksan katolisen kirkon uudistusprosessissa, joka on piispainkokouksen ja maallikkojärjestön yhdessä toimeenpanema. Jorma Hentilä käyttää alustavan puheenvuoron. Mukaan pyritään saamaan myös osanottaja katolisesta kirkosta.

Perinteinen Pride-viikon Sateenkaarimessu on Kallion kirkossa perjantaina 30.6. klo 18.00. Saarnaa pappi Aki Kekkonen, sateenkaaripappi Jaana Partti toimii liturgina. Kanttorina Kimmo Puunenä sekä mukana Ääniset-kuoro. Lisätiedot Jaana Partti, jaana.partti@evl.fi.

Tervetuloa marssimaan lauantaina 1.7. Pääkaupunkiseudun ev.lut. seurakunnat ovat solmineet kumppanuussopimuksen, johon kuuluu mm. oma 50 henkilön kävelyblokki. Kirkon blokkiin tulee ilmoittautua Hensku Kettusaarelle, hensku.kettusaari@evl.fi. Kaikkien ryhmien takana marssijat kulkevat vapaassa muodostelmassa. Kaikki ovat siis tervetulleita, vaikka ei mahtuisi oman järjestön blokkiin. Lisätiedot kristiina.vahakangas@efl.fi.

Pride-viikon Sateenkaariseurat Herättäjä-yhdistyksen Seuratuvalla sunnuntaina 2.7. klo 16.00, Salomonkatu 17 D, 2. krs. Lisätiedot Leena Väyrynen-Si, leena.vayrynen-si@h-y.fi.

Ekumeeninen Yhteys-liike ry on aloittanut varainkeruun European Forum of LGBT+ Chistian Groups -konferenssia varten, joka pidetään Turun Kristillisellä opistolla keväällä 2025. Kolehtianomuksia on lähetetty seurakuntiin ja seurakuntayhtymille. Jos voit vaikuttaa luottamushenkilönä anomuksen hyväksymiseen, olemme kiitollisia. Lisätietoaja Arja Majuri, arja.majuri51@gmail.com tai Pauli Löija, pauli.loija@live.fi.

Kesäterveisin

Johtokunta

European Forum Suomeen 2025

European Forum of LGBT+ Christian Groups yleiskokous 2023 13.5.2023 Alankomaiden Venlossa myönsi Suomeen vuoden 2025 yleiskokouksen järjestelyoikeuden. Kokous tullaan järjestämään Turussa ja lisätietoa annetaan myöhemmin.

Suuren suosion johdosta Yhteyden rakentajat kirjat ovat loppuneet yhdistyksen omasta varastosta, kiitos kaikille kirjan ostaneille.

Kirjasta on julkaistu myös äänikirja jonka lukijana toimii kirjailija Kaisa Raittila itse.